Jelle Dijkstra 

(25 november 1999, Veldhoven ) Woont in Oirschot en heeft als hobby en werk film/musical acteren en doet dat met heel zijn hart. 
Juni 2022, is hij ook officieel gediplomeerd als Filmacteur/Regisseur. Hij heeft een opleiding gevolgd via het MA-college AM in Utrecht.

De club van Koko
Jelle heeft in 2016 het project de club van Koko opgestart, het is een film die verschijnt op Youtube in November, dit is in vorm van een serie. De film is niet zomaar een film maar hij  schrijft, regisseert, acteert en hij monteert het ook nog is. Er zijn veel kinderen die de serie leuk vinden en bekijken op Youtube. Ook zijn er kinderen die meespelen in de serie.  Jelle begon alleen, en zijn serie wordt met het jaar professioneler. Daarom zit er nu een organisatie omheen met verschillende mensen die hem adviseren en helpen. Enkele personen die hem helpen en je ook ziet in de film zijn: 
Kiki van Kessel
Riek Berben   
Anita Berben
Jelle heeft de regie van het project maar neemt graag alle ervaringen van deze personen mee in de nieuwe film.

Grootste Rol
Ook in films is Jelle regelmatig te zien. Hij
speelde vier jaar lang in de Sinterklaasfilms van De Club van Koko. Lang heeft het maken van de Sinterklaasfilms niet mogen duren. De films hebben veel veranderingen moeten doorstaan, maar op een gegeven moment was het klaar. De Zwarte Pieten, die konden niet meer. “Op een gegeven moment besef je dat het niet meer zo door kan gaan. De lol was er ook af.” Het Sinterklaasverhaal stopt. Maar dat betekent niet dat films maken een gesloten hoofdstuk is. “Ik ga gewoon door, maar dan met iets anders. Er komen vaste typetjes in een film genaamd De Klavertjes, zodat het een doorlopend verhaal blijft. Ik probeer altijd in maart het script klaar te hebben, zodat ik vanuit daar de rollen kan verdelen. Dan kunnen we van april tot de zomervakantie opnemen en kan ik daarna beginnen met monteren. En de premiè€re doen we zoals gewoonlijk met live gespeelde stukken door de film door”, vertelt Jelle enthousiast. Op een gegeven moment moest Jelle kiezen tussen zijn twee hobby’s: theater en musicals, of toch doorgaan met zijn films. Beiden, dat paste niet meer in zijn volle agenda. Het werd het tweede. Daar haalt hij het meeste plezier uit. Hij is dan ook nog lang niet van plan om daarmee te stoppen.

 

Wie is de Oirschotse mol
Een bezige bij, dat is Jelle wel. Hij houdt ervan om dingen te maken en te organiseren. De Oirschotse Mol schot, werd dan ook een groot succes. In Oirschot werden verschillende enveloppen opgehangen met opdrachten en tips waarmee je de mol zou kunnen ontmaskeren. Verschillende groepen speelden mee, intotaal zo’n zevenhonderd spelers. Het spel duurde acht weken. In de zevende week was de finale en in de achtste week de ontknoping. Voor wie het nog niet wist: Jelle was de mol. “Ik heb het zelf georganiseerd. Het was echt leuk, maar af en toe ook wel moeilijk.” Tijdens de ontknoping was Jelle best een beetje ze- nuwachtig. “Ik werd er ongemakkelijk van toen bekend werd dat ik de mol was. Dat is best gek, want dat ben ik normaal nooit!” De laatste twee weken waren het lastigst, vlak voor de ontknoping. “Dan loop je in een winkel en vragen mensen recht op de man af ‘Ben jij de mol?’. Om dan goed te spelen en te liegen was soms lastig. Maar het was vooral heel leuk. Daarnaast waardeerden de mensen het echt, in coronatijd.
www.deoirschotsemol.nl

 

Sociaal
Buiten het acteren heeft Jelle een leuk en sociaal leven, hij gaat graag met zijn vrienden en vriendinnen het dorp in om lekker wat te eten. Hij heeft vrienden en vriendinnen van alle leeftijden omdat hij vele mensen ontmoet in het acteervak! 

Award
Jelle Dijkstra heeft op Vrijdag 15 november 2019 een prachtige Award te pakken  in de categorie Beste Acteur/Regisseur van de Kempen, natuurlijk voor zijn rol als Koko in DE CLUB VAN KOKO!. Hij had ruim 73% van alle stemmen. 
' Dit is een van de speciaalste/belangrijkste prijzen die ik ooit gewonnen heb ' Dit geeft mij veel moed om nog vele prachtige films te maken voor alle leeftijden, aldus Jelle.